Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки 166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Tasho Покажи съобщение
    Колеги, понеже трябва да махна кората на шофьорската врата се сблъсках с проблем, чието решение сигурно е елементарно.Не мога да откача буксата от модула, който командва огледалата.Има там едно за натискане, но не мърда буксата.Някакви идеи и съвети как се маха тая букса?
    И още нещо за проблема, заради който се налага това.Когато прозореца се затваря и стигне почти края започва едно тракане и когато се затвори, машинката все едно не изключва и започва да блъска яко все едно ще го строши.Дали е заминала тя или нещо в механизма?
    Когато се движат стъклата в дадена посока и стигнат до крайното си положение, се получава едно механично затормозяване, което води до нарастване на тока през мотора и по това нарастване на тока управляващият модул "разбира", че стъклото е достигнало крайното си положение и изключва напрежението към мотора.

Какво се случва обаче ако има проблем (примерно износени зъби в редуктора на механизма? Стъклотото достига крайно положение, възниква механично натоварване на редуктора, но зъбът прескача и моторът продължава да върти. В резултат на това токът не може да нарастне и модулът не "разбира", че трябва да изключи захранването. Така се получават въпросните удари.
    Трябва да се установи причината поради която механизмът прескача.
    Не знам дали го обясних добре, но за мен проблемът е по-скоро механичен, отколкото електрически.

За буксата - виж там нещо Трябва да се изключи с натискане на палеца. Помагай си с отвертка и все ще я изключиш някак.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Мерси, колега, явно ще е механичен наистина проблема.Намерих тема за колега, който е имал подобен проблем, по точно не е можел да затваря прозореца и се е оказала скъсана заварка.При мене прещракването се получава два пръста преди затварянето на прозореца и вече догоре започва да удря зверски нещо.Тези дни ще видя да извадя целия механизъм и да видя за каво иде реч.
      Алфа...всичко друго е компромис!
      http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
      Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
      Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща

Comment

• Колеги, колко време се чува помпата при вас като подадете контакт.Днес си играх малко с мултискана и като пусна тест бучи около 2 секунди 3 най-много.А като дам на контакт си бучи сигурно 8-10 секунди(значително повече от теста). Не знам дали е проблем но от както съм взел кораба майка все така си е било и още в началото ми направи впечатление, че доста време бучи след подаване на контакта.Така ли е по принцип при всички ми е интересно?

Comment

• Първоначално публикувано от mitkomeg Покажи съобщение
          Абе момчета, появи се едно звънкане от колата и ме изкарва от нормално психическо състояние(абе направо полудявам хахаха). Чува се отвън само.Да го опиша ... ми направи звънка сякаш имам звънче някъде...абе само елените ми липсват отпред и червения костюм и малко сняг и съм същински Дядо Коледа Като ми е свален прозореца и мина покрай някоя сграда и се чува ехото от колата как звънка ама не съм сигурен дали се променя с оборотите . Не е толкова силно, че да се обръщат хората да ме зяпат ама...
          Някой предположения имали за възможна причина?
          Веригата на маслената помпа. Би следвало да дрънка само на по-ниски обороти, а при по-висока да изчезне
          Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum

EX-Alfa Romeo 33 1.3 Boxer

Comment

• Първоначално публикувано от andro88 Покажи съобщение
            Веригата на маслената помпа. Би следвало да дрънка само на по-ниски обороти, а при по-висока да изчезне
            Ами всъщност май само като карам леко се чува...на обороти се чуват други неща но май не и звънкането.А това звънкане ако е от въпросната верига какво може да значи това? маслото ли не е наред или самата верига е за смяна.Аз съм планувал да я сменям с другата смяна на маслото.Само да не ме изпревари...
            Чета и друго се дразнят шума и като загрее колата ама ...

Comment

• Ето едно клипче, че тая вечер не издържах.Не ми харесва само, че се чува от към двигателя.Другото което е, че много ми прилича звука като на паднало болтче някъде и от вибрациите да издава тоя звук.Много се надявам да е от това, че ...

http://vbox7.com/play:e5b4eb0d6c

п.п. Сега ходих пак да слухтя и се чува от лявата страна като се стои срещу двигателя ?!? Май и от горната страна ама лошото е, че не виждам нищо разхлабено или паднало, че звънти така. ;(
              Last edited by mitkomeg; d.m.y г., 18:50.

Comment

• За мен това е звука на маслената помпа. Тя дрънчи така и е типично за 136 коньовите. И капите са така. Има хора си ги карат по 100 000 км така, други решават да я сменят, но доколкото знам е завряна вътре в двигателя и през картера не може да се смени, а се иска сериозно разглабяне. Което разбира се струва пари. Аз моята си я карам така. Не се панирай.
                Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum

EX-Alfa Romeo 33 1.3 Boxer

Comment

• А то ако е тя не трябва ли да е ритмичен звука-през равни интервали да цъка? При мене не е така и май наистина ше оставя на самотек и квот стане.

Comment

• Сменява се ама цената за нея и труда няма да ви хареса.Мигът на наслада след смяната е мимолетен като от целувка на девица.
                    За това като ви писне..съчетавате нещата а именно:махането и от баланс вала и затапване.

П.П. сега ти гледах клипчето,това не е от веригата а от обтегача

----
                    Може да пробваш като е запалена и дрънка,сипвай по малко вода върху ремъка.Ако утихне,почваш да сменяваш.
                    Last edited by Linkestis; d.m.y г., 00:49.
                    sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

• Една Мареа 2.4 JTD 130 така си дрънка вече година и нещо и засега няма проблем. Най-вече на празен ход, при загасяване на двигателя издрънква най-силно.
                      1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

• Предното окачване еднакво ли за 166 2.0 ts, 2.4jtd ?
                        Алфа...всичко друго е компромис!
                        http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
                        Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
                        Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща

Comment

• Мисля че на всички 166-ци е еднакво и предно и задно.Аз взех долен десен носач от 2.4 JTD и го монтирах на 3.0 V6.

Comment

• Първоначално публикувано от Tasho Покажи съобщение
                            Предното окачване еднакво ли за 166 2.0 ts, 2.4jtd ?
                            И задното дори е еднакво.
                            Fiat Punto 1.4GT 1996
                            Hyundai Tucson 2.0 2007
                            Renault Clio 1.5 2019

Comment

• Немога да намеря темата за свалянето на ИЦС-а че утре съм решил да сваля този елемент от двете му страни и заедно със жабката и кората под волана ще ги дам да ми ги тапицират с кожа,тунела го направих сам с бежова боя,но много си играх и резултата е много добър.

Comment

• http://clubalfaromeo.com/forum/showp...3&postcount=21
                                sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Working...
                                X